Een warm welkom, informele sfeer zonder opsmuk. Pure aandacht voor een ongeveinsde culinaire ervaring op niveau.

-01

Chef Kaagman, Giel voor gasten, voelde tijdens de verbouwing van het industriële pand aan de Sint Nicolaasstraat groeiende vrijheid van zijn eerste eigen keuken. Langzaam maar zeker wierp hij klassieke regels en moderne trends van zich af en volgde hij zijn onderbuik. Sinds de opening van Kaagman & Kortekaas kookt hij met alles wat de natuur hem aanreikt, onbevangen en gretig.

Gastheer Kortekaas, aan tafel Bram, gastvrijheid hoog in het vaandel, heeft door het proeven der jaren een liefde ontwikkeld voor ranken die zijn vergroeid met hun natuurlijke thuisgrond. De druif in klassiek samenspel met de helling, de zon, dauw en vrieskou. Ervaren boeren die de juiste gisting, rijping en lagering hebben meegekregen van hun voorvaderen en hartstochtelijk doorgeven aan hun zonen en dochters. Elk glas een oer-karakter, finesse.

-02
-03
-04

Het Twiske, de achtertuin van Amsterdam, de wildpluktuin van chef Kaagman. Op rubberen laarzen van de gebaande paden dwars door het hoge gras. Kijken. Ruiken. Voelen. Plukken. In de rugzak. Mee naar huis. Maar vooral mee in het hoofd; de smakenbibliotheek op volle toeren. De opmaak van een nieuw bord.

De Gouwe Boom, Enkhuizen 1996, puber Giel Kaagman in witte buis met een pan aardappelen. De prille start van een carrière die zich glorieus ontwikkelt. Bram Kortekaas is voorkant, verstaat de kunst van het lezen van een tafel. Bij Bordewijk kruizen de culinaire wegen. Giel en Bram spreken dezelfde taal. De diepgewortelde wens te vergenoegen. Vanzelfsprekend samen verder: Kaagman & Kortekaas.

-05

Gastheer Kortekaas en zijn kundige brigade blauwhemden serveren goedlachs en gedreven. Soeverein te midden van zinnenprikkelende smaken.